Ministar najavio

Bukvarević: Pružiti svu pomoć borcima

''U posljednje vrijeme podiže se sve veći broj optužnica protiv zapovjednika korpusa i drugog zapovjedničkog kadra Armije RBiH i drugih boraca", rekao je.
Vijesti / Flash | 14. 02. 2019. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Bukvarević: Pružiti svu pomoć borcima 

''Naša je trajna obveza pružanje svih vidova pomoći i podrške borcima i članovima njihovih obitelji jer Armija RBiH je bila jedina legalna i legitimna vojna formacija u državi BiH'', kazao je ministar Bukvarević u razgovoru s predsjednikom Upravnog odbora Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima boračke populacije Esadom Delićem i predstavnicima Vlade Unsko-sanskog kantona.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević istaknuo je kako je jedan od problema na koji nailazi ova populacija taj da se "u posljednje vrijeme podiže sve veći broj optužnica protiv zapovjednika korpusa i drugog zapovjedničkog kadra Armije RBiH i drugih boraca".

Podsjetio je i da su četiri boračka udruženja osnovala Fondaciju za pružanje pravne pomoći pripadnicima boračke populacije navodeći da trenutna sredstva nisu dovoljna da se adekvatno pomogne svim borcima i njihovim obiteljima.

''Za 2019. u proračun Federacije BiH, na poziciji Federalnog ministarstva, planiran je iznos od 500 tisuća KM, od čega 350.tisuća KM kao pomoć u sufinanciranju Fondacije, što je nedovoljno'', smatra Bukvarević.

Na sastanku je predsjednik Upravnog odbora Fondacije Esad Delić prezentirao izvješće o dosadašnjim aktivnostima, te kazao da je riječ o izuzetno skupim procesima a obitelji boraca koji su optuženi ili osumnjičeni zbog dugotrajnih sudskih procesa koji iziskuju značajna materijalna sredstva dovedene su na rub egzistencije u smislu nedostatka sredstava za osnovne potrepštine, liječenje, školovanje i slično.

Zaključeno je da će u idućem razdoblju općinske, kantonalne i federalna vlast zajednički djelovati i pružiti maksimalnu potporu borcima kako bi se osigurala potrebna materijalna i financijska sredstva za obranu svih boraca. Ovo je bio i jedan od zahtjeva boračkih udruženja koji su na sastanku tražili da se ozbiljnije pristupi ovom problemu te su zatražili veću podršku svih razina vlasti, priopćeno je iz Ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close